sunnuntai 11. syyskuuta 2011
BLT broilerin ja halloumin kera
Etiketistä löysin mainion ohjeen ruokaisalle leivälle eli BLT:lle. BLT tulee siis sanoista pekonia, salaattia ja tomaattia sisältävä leipä. Leivän kanssa maistuu avokado-punasipulisalsa, joka kannattaa valmistaa ensin maustumaan. Se sopii mainiosti myös muiden kanaruokien lisukkeena, sillä tästä tulee tulee reilu annos salsaa.
Avokado-punasipulisalsa
2 avokadoa
1 pieni punasipuli
1 punainen chilipalko
2 tl vaaleaa balsamicoa
1/2 tl suolaa
2 tl sokeria
1/2 limetin mehu
mustapippuria
1 rkl hienonnettua lehtipersiljaa
Leikkaa avokadot ja punasipuli pieniksi kuutioiksi. Lisää joukkoon muut ainekset sekä chili, josta poistetaan siemenet. Sekoita ja anna maustua kylmässä ennen tarjoilua.
BLT-leivät neljälle
8 isoa paahtoleipäviipaletta
4 ohutta broilerin filettä
Amerikan pekonia
halloumia
jääsalaattia
1 dl kevytmajoneesia
1 rkl Dijon-sinappia
suolaa ja mustapippuria myllystä
öljyä paistamiseen
Paista tai grillaa broilerin fileet, pekoni ja halloumiviipaleet. Viipaloi tomaatit ja revi salaatti tarjolle. Sekoita majoneesiin sinappi ja aseta tarjolle. Paahda leipäviipaleet viimeiseksi. Ja sitten vaan kasaamaan maukasta leipää.
Tämä on hiukan kevyempi vaihtoehto aiemmalle hampurilaisreseptille ja myös huomattavasti nopeampi valmistaa. Tästä tulikin yksi raadin ja kokin suosikeista kertaheitolla!