sunnuntai 18. syyskuuta 2011

Piirakkaa persikoista ja kirsikoista


Tänä kesänä oman pihan kirsikkasato oli runsas, mutta marjat todella happamia. Ei juuri tarvinnut lintuja puusta hätyytellä, sillä eivät kirpeät marjat houkuta edes niitä. Hyvä näin : ). Kirpsakan kirsikan seuraksi laitoin piirakkaan tällä kertaa persikoita, jotka tasapainottivat mukavasti toistensa makua.

Piirakkataikina3 munaa
3 dl sokeria
4,5 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
2,3 dl maitoa
225 g sulatettua voita tai margariinia
Eli sekoita vaahdoksi munat ja sokeri. Lisää joukkoon jauhot ja leivinjauhe sekä maito ja sulatettu voi tai margariini. Kaada seos uunipellille leivinpaperin päälle ja ripottele pinnalle kirsikat ja persikat. Sitten vaan 200-asteiseen uuniin ja tarjolle kermavaahdon kera.