Tässä yksi ehdotus kesäiseksi ateriakokonaisuudeksi, jossa on tarjolla kalaa, lihaa ja tuoreita kasviksia ja marjoja. Ihan pikkunälkään tätä kokonaisuutta ei kuitenkaan kannata ruveta väsäämään, sen verran tuhti kokonaisuus tämä on.
Alkupalana on lohta ja muikunmätiä herkkusuille. Tähän alkupalaan tarvitaan noin 150 grammaa graavilohta ja 100 grammaa muikunmätiä sekä 6 uutta perunaa keitettynä, 1/4 osa kurkkua kuorittuna ja siemenet poistettuna, sitruunan kuori raastettuna, 1 rkl fenkolinsiemeniä paahdettuna, 1 rkl kapriksia, 1 rkl Dijon-sinappia, suolaa, valkopippuria, ranskan kermaa sekä koristeluun ruohosipuliua, korianteria ja/tai tilliä.
Hienonnettu lohi, kaprikset ja paahdetut fenkolinsiemenet sekoitetaan keskenään. Joukkoon lisätään kuutioiksi leikatut keitetyt perunat ja kurkku sekä muikunmäti. Seos maustetaan sitruunankuoriraasteella, dijonsinapilla, suolalla ja valkopippurilla. Lohitartar voidaan tarjota pienistä annoskupeista ja koristella suupalat nokareella ranskan kermaa sekä yrteillä.
Pääruuaksi yön yli marinoitua härän sisäfilettä seesamiperunoilla sokeriherneenpalkojen kera.. Sisäfilettä neljälle ruokailijalle on hyvä olla noin 600 grammaa. Marinadiin sekoitetaan yksi hienonnettu solovalkosipuli, 1 dl teriyakikastiketta, 1 rkl valkoviinietikkaa ja noin 1 tl mustapippuria myllystä. File saa maustua yön yli jääkaapissa.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhC4yzxKT_Dkbc8c4Uvn6W2zNwOn0IGUAWRS_aiNF0bKMvb5KWUR1D05ZiUH9qpq_i27gNArMXqB2GZf5lNXAvTDpoGdkx7klBM__P9N2B66Ho8YbWXgYq5aP6m_66D6GFcY4YSMArLzoSW/s320/marmorih%C3%A4rk%C3%A4.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi546PSNEDeVaSGBEOlfbCT_ZDDC92RyjdBzx5Hoxz78pHssCAyKhpOUnVkVTli4l3_iWVpHliNI_gCnldifjFVkoQuimks5tT3QM50-hWxzhl_QIm03bUq78bH_tkOvQfd_63cuZ5madKn/s200/seesamiperunat.jpg)
Tuhtia kokonaisuutta kevensi raikas marjaisa jälkiruoka. Mansikoita ja mustikoita ilman kastikkeita tai sitten sitten vaniljajäätelön kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti