lauantai 5. helmikuuta 2011

Insalata di pere e Manchego e Tonno alla calabrese

On jälleen kivaa kokeilla jotakin uutta. Tänään tein tonnikalaa tomaattikastikkeen kera eli Tonno alla calabrese sekä päärynä-Manchego-salaattia eli Insalata di pere e Manchego. Ruuanlaitto rentouttaa mukavasti. Jännityksellä ja vesikielellä aina odotan ruuan valmistumista, onnistuuko ruoka ja saako se raadilta montakin herkkupistettä. Tänään kaikki meni nappiin ja tätä kokonaisuutta tehdään toistekin : ). Mutta sitten ohjeisiin:


Insalata di pere e Manchego

Ruukku punaista Salanova-salaattia
Ruukku Romaine-salaattia
Cashew-pähkinöitä
2 päärynää lohkoiksi
Tilkkanen sitruunamehua
Noin 120 g Manchego-juustoa (9 kk)

Isoon tarjoilukulhoon asetellaan salaatin lehdet ja päälle ripotellaan pähkinät sekä juustokuutiot. Päärynälohkot paistetaan öljyssä pannulla siten, että ne saavat kauniin ruskean värin pintaan. Paistetut lohkot lisätään tarjoilukulhoon ja päälle pirskotellaan tilkkanen sitruunamehua.

Tonno alla calabrese

Tuoreita tonnikalafileitä sen verran kun on syöjiä. Tosin tonnikala on todella täyttävää, joten pihvien ei tarvitse olla suuren suuria.
50 g pekonia pilkottuna pieniksi
1 iso Solo-valkosipuli murskattuna
1 sipuli pilkottuna pieniksi
suolaa ja mustapippuria myllystä
4 rkl oliiviöljyä
2 rkl vehnäjauhoja
4 rkl kuivaa valkoviiniä
2 rkl lehtipersiljaa silputtuna
4 anjovisfilettä hienonnettuna
300g tomaattimurskaa
1/2 chili


Pese tonnikalapihvit kylmässä vedessä ja kuivaa talouspaperilla. Mausta molemmin puolin pippurilla ja Maldon-suolalla. Ripottele vehnäjauhoja molemmin puolin ja paista kuumassa öljyssä pannulla molemmin puolin noin 3 minuuttia. Kaada joukkoon valkoviini ja anna kiehua minuutin verran. Nosta pihvit pois pannulta sivuun odottamaan hetkeksi.

Lisää kuumalle pannulle pekoni, sipuli, valkosipuli ja puolet lehtipersiljasta ja anna paistua 5 minuuttia. Lisää sitten joukkoon anjovis ja noin minuutin päästä tomaattimurska ja chili. Anna kiehua noin 15 minuuttia. Lisää sitten tonnikalapihvit joukkoon ja anna kuumentua noin 8 minuuttia. Käännä pihvejä kerran.


Aseta pihvit ja tomaattikastike lautasille ja ripottele pinnalle loput lehtipersiljasta. Tarjoile pihvit päärynä-juusto-salaatin kera. Maukas kokonaisuus kerrassaan : )!

Jälkkäriksi tuplaespresso - tällä kertaa Pellinin pavuista ja tummaa taatelikakkua.

Ei kommentteja: