sunnuntai 27. helmikuuta 2011

Torta di mele - omenapiirakkaa italialaisittain

 
Tammikuun Taste Italiasta löytyi herkullinen omenapiirasohje - Torta di mele. Eikun kokeilemaan, miten kotiherkut pärjäävät Münchenin kahvilatarjonnalle : ).

Torta di mele - ainekset

3 isoa munaa
5 rkl ruokosokeria
1 tl vaniljasokeria
10 rkl sulatettua voita
155 g vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
2-3 omenaa pieninä lohkoina
tomusokeria jäähtyneen kakun pinnalle

Sekoita munat ja lisää joukkoon ruokosokeri sekä vaniljasokeri. Vatkaa noin minuutin verran. Lisää joukkoon voi ja jauhot, kunnes seos on jähmeää. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun irtoreunavuokaan, joka on halkaisijaltaan noin 23-24 cm. Lisää joukkoon omenakuutiot.

Paista 200-asteisessa uunissa noin 35 minuuttia. Anna jäähtyä vuuassa ja liuta jäähtynyt piirakka tarjoiluastiaan ja ripottele pinnalle tomusokeria.


Tarjoile kermavaahdon tai vaniljajäätelön/-kastikkeen kera. Kakku ei ole kovinkaan makea, mutta kohtuu tuhti herkku kuitenkin. Maukasta tuli ja kannattaa kokeilla : )!

Ei kommentteja: