sunnuntai 27. helmikuuta 2011
Muhkeita blinejä alkupalaksi
Pitkästä aikaa kokeilin blinejä. Maku-lehdestä löytyikin kiva ohje. Taikinasta tulee kahdeksan muhkeaa bliniä, kun paistelin taikinan pikkuisella blinipannulla.
Blinit - ainekset
20 g hiivaa
2 dl maitoa
1 dl tattarijauhoja
1 dl vehnäjauhoja
2 keltuaista
1 tl suolaa
2 valkuaista
noin 50 g voita paistamiseen
Ja tarjolle purkki smetanaa, 1 punasipuli ja mätiä oman maun mukaan.
Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon ja lisää jauhot, keltuaiset ja suola. Sekoita taikina tasaiseksi ja anna sen hautua pari tuntia lämpöisessä paikassa. Vatkaa keltuaiset kovaksi vaahdoksi ja sekoita se varovasti taikinaan. Paista blinit runsaassa voissa.
Tarjoilin blinit smetanan, punasipulisilpun ja siian mädin kera. Todella herkullista!
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti