lauantai 9. kesäkuuta 2012
Mansikka-raparperi-mantelipiirakka
Alkukesän ehdoton jälkkäriherkku on mansikka-raparperi-mantelipiirakka - tietysti kermavaahdon kera : ).
Mansikka-raparperi-mantelipiirakka
Pohja
125 g suolatonta voita
2 rkl sokeria
1 muna
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 rkl maitoa
Vaahdota voi ja sokeri. Lisää muna samalla vatkaten. Sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää joukkoon. Laita lopuksi taikinaan maitotilkka. Taputtele taikinapohja vuokaan ja esipaista pohjaa 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Tee tällä välin täyte ja manteliseos.
Täyte
400 g raparperia paloina
1/2 dl vettä
1 dl hyytelösokeria
rasia tuoreita mansikoita
Keitä raparperipaloja vedessä noin 8 minuuttia ja lisää joukkoon hyytelösokeri. Sekoita, kunnes sokeri liukenee ja jäähdytä. Kaada seos esipaistuneelle pohjalle. Lisää raparperiseoksen joukkoon kokonaiset mansikat. Tee sitten manteliseos.
Manteliseos
50 g mantelimassaa
50 g suolatonta voita
1/2 dl sokeria
1/2 dl vehnäjauhoja
Sekoita ainekset keskenään ja levitä seos raparperien ja mansikoiden pinnalle. Paista piirakkaa uunissa vielä 15-20 minuuttia.
Anna jäähtyä vielä hetken ennen tarjoilua ja sitten maistelemaan...
... aivan ihanaa : )!
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti