lauantai 2. kesäkuuta 2012
Perunasalaatti ja hunajavinaigrette
Uusista perunoista saa maukkaita ja kesäisiä salaatteja. Toistaiseksi olen löytänyt vain italialaisia luomuperunoita ja ruotsalaisia. Hyvän salaatin niistäkin saa aikaan, vaikka eihän kotimaisia perunoita tietysti voita mikään : ). Seuraavan ohjeen löysin eräästä tanskalaisesta keittokirjasta - tosin hitusen sovellettuna.
Perunasalaatti
500 g uusia perunoita
2 rkl oliivioljyä
2 porkkanaa ohuina paloina / siivuina
1 punasipuli pilkottuna
4 valkosipulinkynttä hienonnettuna
4 kevätsipulia pieninä renkaina
1 nippu retiisejä viipaleina
Hunajavinaigrette
1/2 dl oliiviöljyä
1 tl balsamiviinietikkaa
1 tl juoksevaa hunajaa
1 tl soijakastiketta
mustapippuria hyllystä
Keitä perunat suolalla maustetussa vedessä. Kuumenna sillä välin öljy paistinpannulla ja kuullota siinä porkkanat ja sipulit. Laita perunat tarjoiluastiaan ja puolita ne, jos ovat isoja. Lisää lämpimät kasvikset perunoiden päälle ja lopuksi retiisit.
Sekoita hunajavinaigrette ja kaada se kasvisten päälle. Tarjoile lämpimänä vaikkapa grillatun kanan ja maalaisleivän kera.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti