lauantai 9. kesäkuuta 2012
Perunaleipä
Kesäisen salaatin sekä muiden grilliherkkujen seuraksi sopii helppotekoinen perunaleipä.
Perunaleipä
Pohja kahteen leipään:
0,5 l vehnäjauhoja
1/4 pussia kuivahiivaa
0,5 dl oliiviöljyä
0,5 rkl hunajaa
1,5 dl haaleaa vettä
Päälle:
4 perunaa ohuina viipaleina
3 valkosipulinkynttä ohuina viipaleina
2 rkl oliiviöljyä
Maldon-suolaa
tuoretta oreganoa
Sekoita jauhot ja hiiva kulhossa ja lisää joukkoon öljy, hunaja ja vesi. Vaivaa taikina tasaiseksi ja anna kohota tunnin ajan. Jaa taikina kahteen osaan ja kauli ne litteiksi. Levitä päälle peruna- ja valkosipuliviipaleet sekä suola. Valuta pinnalle oliiviöljyä.
Paista leipiä 200-asteisessa uunissa 10-15 minuuttia. Ripottele pinnalle tuoretta oreganoa. Tarjoile leipä lämpimänä tai kylmänä eri kesäherkkujen seuralaisena.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti