sunnuntai 4. joulukuuta 2011

Juusto-lihapyörykkäfondyy


Tänään oli vuorossa juusto-lihapyörykkäfondyy tangy-kastikkeen, hedelmäisen salaatin ja tomaatti-basilika-mozzarellan kera.

Lihapyörykät fondyypadassa
2 grahampaahtoleipäviipaletta murennettuna
1/2 kg paistijauhelihaa
sipuli silputtuna
suolaa ja mustaippuria myllystä
150 g cheddaria pieninä kuutioina

Sekoita kulhossa leipämuruset, jauheliha, sipuli, suola ja pippuri. Vaivaa seos tasaiseksi, muotoile patukaksi ja jaa 20-24 osaan. Litistä palat, pane keskelle juustokuutio ja pyörittele lihapyörykäksi kostein käsin.

 
Kypsennä lihapyörykät fondyypadassa, jossa on rypsiöljyä noin kattilan puoleen väliin. Kypsennys onnistuu myös paistinpannulla.

Tangy-kastike
1 rkl tomaattisosetta
1 rkl punaviinietikkaa
2 rkl hunajaa
1 tl Dijon-hunajasinappia
1 rkl Worcestershire-kastiketta
3 dl kanalientä
2 tl maissitärkkelysjauhoja
1 appelsiinin mehu

Kaikki kastikkeen ainekset kattilaan - paitsi appelsiinin mehu ja maissitärkkelysjauhot, joista tulee kastikkeen suurus. Hauduta 10 minuuttia ja sekoita suurus sitten joukkoon. Kastike tarjoillaan kypsennettyjen lihapyöryköiden kera.


Ja lisukkeeksi raikasta salaattia, johon laitoin kartanosalaattia, hunajamelonia, rypäleitä sekä pinjansiemeniä. Lisäksi tarjolla oli capresea.

Ei kommentteja: