torstai 30. elokuuta 2012

Kesäkurpitsapaistos


Kesäkurpitsapaistos on kevyttä ja vaivatonta arkiruokaa mausta tinkimättä. Ja mikä parasta, tämän helpompaa ei paistoksen teko voi enää olla : ). Ja se säilyy myös hyvin muutaman päivän jääkaapissa ja sen voi myös pakastaa.

Kesäkurpitsapaistos 

1 iso kesäkurpitsa
2 pientä kesäsipulia pilkottuna
2 valkosipulinkynttä murskattuna
2 rkl lehtipersiljaa hienonnettuna
ripaus tuoretta tai kuivattua oreganoa
1 pussi Emmental-juustoraastetta
170 g kalkkunaleikettä tai graavilohta kuutioituina
1 tl suolaa
2,5 dl vehnäjauhoja
4 munaa
1 dl rypsiöljyä
öljyä tai voita vuoan voiteluun 

Pilko kesäkurpitsa siivuiksi ja pilko siivut esimerkiksi neljään osaan. Lisää joukkoon sipulit ja yrtit. Lisää joukkoon juustoraaste, suola ja jauhot. Sekoita hyvin. Lisää sitten kalkkunaleike tai lohi ja munat. Sekoita vielä kerran. Kaada seos voideltuun vuokaan ja paista 200-asteisessa uunissa 30 minuuttia.Olen kokeillut tätä muutamia kertoja eri täytteillä ja hyvältä maistuu aina : ).



Ei kommentteja: