torstai 30. elokuuta 2012

Quiche Floraine


Arki on alkanut - niinpä nopeat ja helpot ruuat ovat nyt valttia. Quiche Floraine on yksi näistä.

Quiche Florainen pohja

150 g voita tai margariinia
3 dl vehnäjauhoja
1/4 dl vettä

Sekoita ainekset ja anna taikinan levätä jääkaapissa täytteen valmistuksen ajan. Painele se sitten vuokaan, joka on noin 26 cm halkaisijaltaan.

Täyte

200 g parsakaalia
200 g kalkkunaleikettä kuutioituina
200 g kesäkurpitsaa
2 pientä kesäsipulia silputtuna

Höyrytä parsakaalia kiehuvassa vedessä pari minuuttia ja jäähdytä. Sekoita kaikki ainekset kulhossa ja levitä piirakkapohjalle.

Liemi

2 munaa
3 dl maitoa
suolaa
muskottipähkinää

Sekoita ainekset ja kaada liemi piirakan päälle. Paista 180-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia. Tarjoile lämpimänä. Tämä oli ruokaraatini mielestä ihan syötävää, muttei saanut pinnoja yhtä paljon kuin  kesäkurpitsapaistos. Kriittistä porukkaa : ).


Ei kommentteja: