sunnuntai 19. syyskuuta 2010

Ihania juustoherkkuja

Aamupäivän puolen tunnin juoksulenkin jälkeen oli aika jälleen herkutella. Ruokaa laittaessa alkoi ruokahalu kasvaa ennen aikojaan ja niinpä otin ensin muutaman wasabiriisinaksun, kunnes ne vaativat seurakseen lasin kuohuviiniä - tällä kertaa Como Suria, joka puolestaan vaati, että tarjolle oli laitettava myös juustoherkkuja ja Kantolan Valitut-ruiskeksejä : ).

Juustoista otin esiin itselleni uusia juustoherkkuja eli tanskalaisen Esromin ja hollantilaisen sarviapilagoudan sekä tutun Kärtner Rahmleibin, joka on ollut erityisesti jälkikasvun suosiossa. Nyt Esromista tuli kertaheitolla uusi suosikki!  

Lohkoperunoita, broilerin marinadia ja mozzarellasalattia valmistaessa aika sujui vikkelästi herkkujen parissa. Ateriaa siivitti tuttu Pink-kuohuviini. Jälkiruuaksi tein raparperipiirakkaa kermavaahdon kera.  

Tänään otin käyttöön muuten uuden oliivioljypullon, jossa oli fiksusti mukana kaatonokka. Sen avulla oli helppo lorauttaa juuri sopivasti öljyä ruokaa laitettaessa. Kyllä ne italianot osaavat : )! Pullo tosin oli aika suurikokoinen, mutta kai se aika vikkelästi kuluu kokkaillessa.

Taste Italia -lehdessä oli vertailussa oliviiöljyt ja samaisessa artikkelissa todettiin, että kannattaa mieluummin valita kohtuu pieni pullo, jonka käyttää nopeasti. Pitkään avattuna ollessaan öljyn maku kärsii. Nyt vaan kokkailemaan : )! Tosin susheihin sitä en viitsi illalla kokeilla. Tänään meinaan alkoi taas sunnuntaisushit!

Ei kommentteja: