Syyskuun Taste Italia -lehdestä sovelsin Sgombro fritto con pure fi patate e gremolata -ohjetta siten, että laitoin kampelaa makrillin tialle, joten ruuasta tulikin Sogliola fritto con pure fi patate e gremolata. Eli perunasosetta paistettujen kampeloiden kanssa ja päälle gromlataa. Kohtuullisen nopea ja kevyt herkku arkeen : )!
Eli ensin kuorin ja pilkoin lohkoiksi seitsemän isoa perunaa. Keitin niitä noin vartin, kunnes ne olivat valmiita soseutettaviksi. Perunoiden kiehuessa tein gremolatan, johon laitoin kourallisen lehtipersiljaa silputtuna, puolikkaan sitruunan mehun, solo-valkosipulin murskattuna ja pari ruokalusikallista oliiviöljyä sekä ripaukset suolaa ja pippuria. Lehtipersiljan tilalla voisin seuraavalla kerralla kokeilla basilikaa.
Sitten laitoin paistinpannulle 3 rkl oliivioljyä ja yhden salottisipulin silputtuna. Salotin tilalla voisi käyttää myös kevätsipulia. Kuullotin sipulia hetken ja lisäsin perunasoseen joukkoon. Sitten maustoin sosetta vielä sitruunamehulla ja suolalla. Lisäsin lopuksi vielä oliiviöljyä hieman, ettei soseesta tulisi liian kiinteää. Laitoin soseen hetkeksi folion alle odottamaan.
Seuraavaksi jauhotin ja maustoin suolalla ja pippurilla kahdeksan kampelan selkäfilettä, jotkaa paistoin öljyssä muutaman minuutin molemmilta puolin. Sitten ruoka olikin valmista tarjottavaksi.
Tein poikkeuksellisesti annokset valmiiksi jokaisen lautaselle, jotta sain niistä kauniit. Eli ensin kasa perunasosetta lautasen keskelle. Päälle pari kampelafilettä. Kalan päälle gremolataa ja koko annoksen ympärille villirucolaa, joka muodosti kuin seppeleen annoksen ympärille. Buon appetito!
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti