Lauantaina nautimme uunissa paistettua lohta hollandaisekastikkeella. Tein lohesta medaljonkeja ja laitoin ne uuniin 200 asteeseen puoleksi tunniksi.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgc1ufiNKCrefrmhWXwG0jHZQdicy9i7hdVxfKof5dfjBXn96dRTT20C9zVv3o3a8mAlV5TsRR0avSYFpRkDF_N3XcJ3XtZORcDTr9t3lz9uQhmsLQ59tyBAJ7wwLQaHZtikpX4prp1XZyB/s320/hollandaise.jpg)
Kastiketta varten sulatin 150 grammaa voita ja annoin heran laskeutua kattilan pohjalle. Vesihauteessa kuumensin 3 rkl valkoviiniä, 1 rkl valkoviinietikkaa, 2 munan keltuaista ja 1/4 sitruunan mehun. Kypsensin seosta vesihausteessa koko ajan sekoittaen, kunnes lämpötila oli reilut 80 astetta - oma arvioni : ). Sitten vatkasin joukkoon lämpimän, kirkastetun voin. Tarpeen mukaan kastiketta voi maustaa lisää suolalla ja sitruunan mehulla.
Lisäksi tarjolla oli keitettyjä perunoita ja ruusukaaleja. Maukasta ja kevyttä : ).
Aterian kruunasi kupillinen Espressoa ja italialaiset Lazzaronin Havana suklaakeksit, jotka yllätyksekseni eivät olleet lainkaan liian makeita.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti