sunnuntai 19. syyskuuta 2010

Lohta hollandaisekastikkeella


Lauantaina nautimme uunissa paistettua lohta hollandaisekastikkeella. Tein lohesta medaljonkeja ja laitoin ne uuniin 200 asteeseen puoleksi tunniksi.

Kastiketta varten sulatin 150 grammaa voita ja annoin heran laskeutua kattilan pohjalle. Vesihauteessa kuumensin 3 rkl valkoviiniä, 1 rkl valkoviinietikkaa, 2 munan keltuaista ja 1/4 sitruunan mehun. Kypsensin seosta vesihausteessa koko ajan sekoittaen, kunnes lämpötila oli reilut 80 astetta - oma arvioni : ). Sitten vatkasin joukkoon lämpimän, kirkastetun voin. Tarpeen mukaan kastiketta voi maustaa lisää suolalla ja sitruunan mehulla.

Lisäksi tarjolla oli keitettyjä perunoita ja ruusukaaleja. Maukasta ja kevyttä : ).

Aterian kruunasi kupillinen Espressoa ja italialaiset Lazzaronin Havana suklaakeksit, jotka yllätyksekseni eivät olleet lainkaan liian makeita.


Ei kommentteja: