lauantai 11. syyskuuta 2010

Valkosipulisienet halloumin ja salsa verden kera

Tänään sovelsin House Beautiful -lehden ohjetta ja nautimme ihastuttavan ja todella maukkaan kasvisaterian eli valkospiluoliiviöljyssä hetken marinoituja herkkusieniä, halloumia ja paprikaa rucolapedillä salsa verden ja mozzarella-nektariinisalaatin kera. Vaikka onkin kyse pelkästään kasvisateriasta, on ruoka melko täyttävää halloumin vuoksi. 

Salsa Verde -kastike

Ensin tein salsa verde -kastikkeen, johon tuli 25 grammaa lehtipersiljaa, kourallinen tuoretta basilikaa ja minttua, 2 rkl kapriksia, 4 rkl oliiviöljyä ja 1 rkl punaviinietikkaa sekä 1 tl sokeria. Ainekset vaan tehosekoittimeen ja tasaiseksi kastikkeeksi, johon grillattuja kasviksia on kiva dippailla.

Kasvisten grillaus

Sitten pilkoin neljä isokokoista jumboherkkusientä ja kaadoin niiden päälle 5 rkl oliiviöljyä, jossa oli yksi iso solovalkosipuli murskattuna. Halloumin pilkoin isoiksi siivuiksi ja myös niiden päälle kaadoin oliiviöljyä ja murskattua valkospulia. Lisäksi leikkasin yhden punaisen paprikan lohkoiksi. Sitten vaan grilli kuumaksi ja halloumit, sienet ja paprikalohkot grilliin. Sitä mukaa, kun ne olivat kypsentyneet, laitoin lohkot rucolapedille laakeaan tarjoiluastiaan.

Mozzarella-nektariini-salaatti

Salaattiin laitoin vuoan pohjalle rucolapedin ja päälle leikkasin mozzarella-viipaleita, joiden päälle pilkoin kaksi nektariinia ja puolikkaan vesimelonin. Helppoa, raikasta ja niin hyvää : ).

Laitoin pöytään tarjolle myös päivällä tehtyjä kalkkunakasviswrappejä, mutta ruoka oli niin täyttävää, ettei muuta enää jaksanutkaan. Hiukan siis aliarvioin tämän kokonaisuuden ennalta. Lasillinen Pink-kuohuviiniä kruunasi aterian. Pink onkin mainio ruokajuoma ja sopi tähän kasviateriaan mainiosti. Cheers!


Ei kommentteja: