sunnuntai 25. maaliskuuta 2012
Sitruunakakkua
Tänään tein jälkkäriksi raikasta sitruunakakkua.
Sitruunakakku
200 g suolatonta voita
200 g sokeria
3 munaa
100 g maissijauhoja
200 g mantelijauhetta
1,5 tl leivinjauhetta
2 rkl kermaa
yhden sitruunan kuori raastettuna
Kuorrutus
yhden sitruunan mehu
125 g tomusokeria
Vaahdota voi ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää taikinaan osa kuivista aineista. Lisää sitten yksi muna ja sekoita taikinaa. Lisää jauhoja ja toinen muna. Lisää kolmas muna ja loput jauhot. Lisää lopuksi vielä 2 rkl kermaa ja raastettu sitruunan kuori. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan - noin 24 cm halkaisijaltaan. Paista 180-asteisessa uunissa 40 minuuttia. Anna kakun jäähtyä hieman ja siirrä se sitten tarjoiluastiaan. Pistele kakkuun reikiä ohuella spagetilla.
Laita kattilaan sitruunan mehu ja tomusokeri. sekoita ja kuumenna. Ota pois liedeltä ja anna sen saostua hieman. Kaada kuorrute sitten kakun päälle. Se kosteuttaa ja raikastaa muutoin kuivaa kakkua mainiosti.
Kannattaa kokeilla : )!
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti