sunnuntai 6. toukokuuta 2012

Marinoitua tofua tomaatti-vesimelonisalsan kera


Yhteishyvässä oli otsikko "Tunnetko tofun?". Pakko myöntää, etten ole siihen juuri tutustunut kokkaillessani, vaikkakin olen sitä toki syönyt. Ei muuta kuin kokeilemaan tofua iltapalaksi.


Marinadi

1,5 dl oliiviöljyä
1 rkl tuoretta inkivääriä pieninä suikaleina
2 valkosipulinkynttä murskattuna
2 rkl soijaa
2 rkl juoksevaa hunajaa
2 rkl limetin mehua


250 g maustamatonta tofua viipaloituna

Sekoita ainekset ja lisää tofuviipaleet joukkoon. Peitä kulho kelmulla ja laita jääkaappiin marinoitumaan. Tee sillä välin salsa.


Meloni-tomaattisalsa

2 palaa eli noin 250-300 g vesimelonia kuutioituina
2 kypsää tomaattia kuutioituina
1/2 punasipuli silputtuna
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl balsamicoa
2 rkl lehtipersiljaa silputtuna

Laita salsa jääkaappiin maustumaan siksi aikaa, kun paistat tofun. Paista ne kauniin värisiksi.



Not bad at all : ). Seuraavaksi voisi kokeilla tofua grillatessa.

Ei kommentteja: