lauantai 5. toukokuuta 2012
Suklaa-espressomousse
Jälkkäriksi kokeilin tänään suklaa-espressomoussea alá Pirkka-lehti tai Yhteishyvä; en enää muista kummasta lehdestä repäisin ohjeen irti. Jälkkäri onnistui mainiosti. Se oli helppo ja nopea tehdä - lopputuloksena ihanan kuohkeaa ja suklaista vaahtoa.
Suklaa-espressomousse
200 g taloussuklaata
4 dl kuohukermaa
1,5 rkl sokeria
3 huoneenlämpöistä munankeltuaista
2 rkl espressoa
ja koristeeksi 40 g raastettua taloussuklaata.
Vatkasin kerman vaahdoksi ja lisäsin joukkoon sokerin. Seuraavaksi sulatin suklaan vesihauteessa. Lisäsin haalean suklaan joukkoon espresson ja keltuaiset sekä nokareen kermavaahtoa. Sekoitin, kunnes suklaaseos oli tasaista. Sitten lisäsin suklaaseoksen kermavaahdon joukkoon. Annostelin moussen viiteen jälkkärikuppiin ja päälle ripottelin raastettua suklaata. Pienempikin annos varmasti riittäisi, joten tästä tulisi helposti kymmenen pientä annosta.
Seuraksi kupillinen espressoa, lasi Las Morasia ja aurinkoiselle terassille : )!
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti