sunnuntai 14. lokakuuta 2012

Avokado-kanasalaatti - super-hyper-hyvää : )


Avokado-kanasalaatti on yksi ehdottomista suosikeistani ja pesee mennen tullen edellisen avokadopastaohjeen.

Avokado-kanasalaatti

4 ohutta kanafilettä paistopussiin, jonne kanojen seuraksi lisätään
3 valkosipulin kynttä murskattuna
1/2 dl thaichilikastiketta
1/2 dl soijakastiketta
1/2 dl oliiviöljyä
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria

1 ruukku Kartano- tai frisee-salaattia


50 g suolattuja, paahdettuja Cashew-pähkinöitä rouhittuna
1 punainen chili pienenen pieninä palasina
1/2 ruukkua korianteria pilkottuna. Lehtipersiljakin käy mainiosti korvikkeena. 
1/2 avokadoa kuutioituna
1 rkl vaaleaa balsamicoa
3 rkl oliiviöljyä
1 tl sokeria

1,5 avokadoa lohkoina


Kun kanat paistuvat marinadissa 40 minuuttia noin 200-asteisessa uunissa, valmista salaatti. Laita frisee- ja/tai kartanosalaattia tarjoiluastiaan pohjalle. Lisää salaatin päälle chili-pähkinä-avokado-korianteriseos. Lisää sitten avokadolohkot ja lopuksi paistetut kanafileviipaleet.


Salaatin kera maistuu tuore maalaisleipä ja lasi proseccoa.


Tällä kertaa testissä oli Soligo Prosecco Brut. Ihan mukava tuttavuus : ).

Ei kommentteja: