sunnuntai 20. maaliskuuta 2011

Bistecca con salsa balsamico


Jälleen kerran Taste Italia pelasti minut pulasta. Tällä kertaa löysin yksinkertaisen ja mainion ohjeen naudansisäfileille.

Ainekset

500 g naudansisäfilettä
suolaa ja mustapippuria myllystä
4 rkl balsamicoa
50 g voita
ruohosipulia pilkottuna pieniksi


Leikkasin sisäfileen ohuiksi suikaleiksi ja maustoin ne molemmilta puolin. Paistoin ne pannulla öljyssä. Nostin suikaleet sivuun ja peitin ne foliolla. Sitten kaadoin pannulle balsamicon ja voin. Kuumensin niitä hetken ja sekoitin, kunnes kastike oli pehmeän kiiltävää. Kaadoin kastikkeen sisäfilesuikaleiden päälle ja pinnalle ripottelin ruhosipulia. Ja ruoka oli valmista!


Tarjoilin lihan seurana lohkoperunoita ja ranskankermaa sekä Toscanan vihannessekoitusta, jossa oli muun muassa keitettyä parsaa, paprikaa, porkkanaa ja perunaa.


Lohkoperunat valmistin uunissa. Eli lohkoin perunat ja päälle ripottelin suolaa, pippuria ja oliiviöljyä. Sitten vaan perunalohkot uuniin 40 minuutiksi. Valmiit perunat sekoitin punasipuliseokseen, jossa on punasipuliviipaleita, 1 rkl sokeria, 1 rkl vaaleaa balsamicoa, solovalkosipuli ja 1/2 tl suolaa. Punasipulit saavat rauhassa marinoitua, kun perunat ovat uunissa.

Jälkiruuaksi tarjosin jälleen omenatorttua kermavaahdon kera. Tortun ohje löytyy 27.2. päivätystä tekstistä.

Ei kommentteja: