sunnuntai 6. maaliskuuta 2011
Naudan sisäfilesuikaleita rucolapedillä mozzarella-kesäkurpitsapaistoksen kera
Tänään valmistin Tagliata di manzoa eli naudasisäfilesuikaleita rucolapedillä ja niiden kera oli kesäkurpitsa-mozzarellapaistosta. Tämä on erittäin mainio yhdistelmä ja hyväksi sekä toimivaksi havaittu maukas ruoka!
Tagliata di manzo
500 g naudan sisäfilettä ohuiksi suikaleiksi leikattuna
oliiviöljyä
sitruunamehua
80 g rucolaa
suolaa ja mustapippuria myllystä
Ensin laitoin rucolat laakeaan vuokaan ja ripottelin myllystä suolaa ja pippuria hitusen päälle. Sitten suikaloin naudansisäfileen ohuiksi suikaleiksi ja maustoin ne toiselta puolelta suolla ja mustapippurilla. Tässä välissä tein kesäkurpitsa-mozzarellapaistoksen ennen kuin paistoin suikaleet pannulla molemmilta puolin. Nostin suikaleet rucolapedille ja kaadoin pannulle hiukan sitruunamehua, jonka kaadoin lihapalojen ja rucolan päälle juuri ennen tarjoilua.
Kesäkurpitsa-mozzarellapaistos
iso kesäkurpitsa ohuiksi noin 0,5 cm viipaleiksi
vehnäjauhoja
1-2 munaa
200 ml tomaattimurskaa
125 g eli pari isoa mozzarellapalloa
pestoa
basilikan lehtiä
oliiviöljyä
suolaa ja mustapippuria myllystä
Leikkaa kesäkurpitsa puolen sentin viipaleiksi. Kasta viipaleet kanamunaseokseen ja sitten vehnäjauhoihin. Paista kesäkurpitsaviipaleet öljyssä molemmin puolin. Laita tomaattimurskaa vuoan pohjalle ja laita 6-8 kpl paistettuja kesäkurpitsaviipaleita tomaattimurskan päälle.
Laita mozzarellaviipale ja basilikan lehti jokaisen kesäkurpitsaviipaleen päälle. Tee sitten toinen kerros ja kolmas, kunnes ainekset on käytetty. Laita noin 200-asteiseen uuniin ja paista noin 10 minuuttia, kun mozzarella on sulanut. Lisää paistamisen jälkeen päälle nokare pestoa ja basilikan lehti ennen tarjoilua.
Laita lautaselle lihaa rucolapedillä ja pari kesäkurpitsa-mozzarellatornia ja sitten vaan nautiskelemaan. Pink-kuohis sopii tähänkin ruokaan ja aurinkoiseen kevättalvipäivään mainiosti : )!
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti