lauantai 22. lokakuuta 2011

Fondyypannu esiin ja teriyakia pöytään


Tänään kaivoin pitkästä aikaa esiin fondyypannun kaappien syövereistä. Lahjaksi saamamme pannu on säilynyt vuosien saatossa lähes uudenveroisena. Eilen Ayassa syödessämme sain idean valmistaa teriyakia illaksi. Eli sitten aineksiin:

Teriyaki-marinadi

500 g naudansisäfilettä suikaleina tai ohuina paloina - luomua jos löytyy
1 rkl fariinisokeria
2 rkl juoksevaa hunajaa
0,5 dl soijakastiketta
0,5 dl teriyakikastiketta
0,5 dl kuivaa sherryä
2 valkosipulin kynttä murskattuna
1 tl inkivääriä


Sekoitetaan ainekset keskenään ja pilkotaan liha suikaleiksi marinadiin. Lihan marinoituessa tehdään salaatti ja salaattikastike. Sitten kuumennetaan rypsiöljyä kattilassa - laita noin 3-4 cm öljyä kattilaan - maksimissaan kattilan puoliväliin. Kun leipäkuutio paistuu minuutissa, öljy on riittävän kuumaa lihan kypsennykseen. Nosta lihapalat marinadista tarjoiluastiaan, josta kukin voi asetella ne paistotikkuihin ja kypsentää. Kypsät lihapalat nautitaan salaatin kera.

Salaatti

kiinankaalia suikaleina
oranssi paprika suikaleina
4-5 kevätsipulia pieninä renkaina

Ainekset pilkotaan suikaleiksi ja laitetaan salaattikulhoon.


Salaattikastike
0,5 dl oliiviöljyä
1 rkl vaalea balsamicoa
1 rkl tummaa balsamicoa
1 rkl juoksevaa hunajaa
1 tl fariinisokeria
2 rkl soijakastiketta

Ainekset vaan sekaisin ja tarjolle erilisessä kulhossa, josta jokainen voi lisätä kastiketta salaatin päälle mieltymystensä mukaisesti.


Sen verran maukas ateria oli, että jälkikasvun mielestä tämä ruoka pääsi peräti TOP kolmen joukkoon. Eli fondyypata ei tämän aterian jälkeen jää enää pölyttymään. Ja itse asiassa huomenna sunnuntaina on vuorossa meksikolainen fondyy, mutta siihen sitten tuonnempana : ).  


Ei kommentteja: