sunnuntai 30. lokakuuta 2011

Suklaakakkujen kingi


Jälkkäriksi tein suklaakakun, joka vei raadiltani lähes kielen mennessään. Hyvä juttu, ettei tarvinnut yksin koko kakkua popsia : ).

Suklaakakku

3 munaa
2 dl sokeria
200 g sulatettua suolatonta voita
3 dl vehnäjauhoja
1/2 dl perunajauhoja
1 dl talousuklaata raastettuna
2 tl leivinjauhetta
2 tl vanilliinisokeria

Täyte ja kuorrutus

Täytteeksi aprikoosihilloa
Mehua kakkupintojen kostuttamiseen
1/2 talousuklaalevy ja 1/2 dl kermaa kuorrutukseen

Vatkasin munat ja sokerin kuohkeaksi. Sitten lisäsin joukkoon sulatetun voin, suklaarasteen sekä jauhot. Kaadoin seoksen 24 cm halkaisijaltaan olevaan, voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan. Paistoin kakkua 180-asteisessa uunissa 45 minuuttia. Annoin kakun hiukan jäähtyä vuoassa ennen kumoamista tarjoiluastiaan.

Leikkasin jäähtyneen kakun kannen ja kostutin puolikkaat sekä levitin väliin aprikoosihilloa. Lopuksi kuorrutin kakun suklaalla tein nonparelleista sydänkuvion kakun keskelle.

 
Tarjoilin kakun kermavaahdon kera. Tästä tuli siis kertaheitolla raadin suoksikki!

Ei kommentteja: