lauantai 29. lokakuuta 2011

Kasvispaistos ja lohimedaljonkeja


Tänään tein lohimedaljonkeja, joiden päälle sirottelin suolaa ja sitruunapippuria ja sitten vaan madaljongit 210-asteiseen uuniin reiluksi puoleksi tunniksi. Lohen kanssa kokeilin tomaatti-kesäkurpitsa-mozzarella-kasvispaistosta, joka paistui lohivuoan kanssa sulassa sovussa. Ja hyvää oli!

Kasvispaistos

4 isoa tomaattia siivuina
1 kesäkurpitsa siivuina
3 mozzarellapalloa siivuina
1/2 ruukkua basilikaa silputtuna
4 palaa tummaa ciabattaa murennettuna
oliiviöljyä
mustapippuria ja suolaa myllystä
1 dl Parmesan-juustoa raastettuna


Voitelin vuoan öljyllä ja sitten asettelin tomaatti-, kesäkurpitsa- ja mozzarellaviipaleet vuokaan vuorotellen. Päälle ripottelin basilikan ja murennetun leivän sekä suolaa ja pippuria. Lopuksi loraus oliiviöljyä päälle sekä  Parmesan-raaste. Sitten vaan vuoka uuniin puoleksi tunniksi lohimedaljonkien kanssa. Tarjoilin kasvispaistoksen ranskankerman kera.


Helppoa, vaivatonta ja maukasta - sekä kevyttä : ). Aterian kruunasi lasillinen Pinkiä.

Ei kommentteja: