lauantai 15. lokakuuta 2011

Patate al forno mediterraneo


Tänään kokeilin välimerellistä perunakasvispaistosta eli patate al forno mediterraneota tuoreiden punakampelafileiden kera.


Patate al forno mediterraneo
800 g perunoita ohuina viipaleina
500g kasviksia ja vihanneksia, esim. kesäkurpitsaa, munakoisoa ja paprikaa. Itse kokeilin tällä kertaa raidallista munakoisoa.
50 g pinjan siemeniä
oliiviöljyä
pestoa
suolaa ja mustapippuria myllystä

Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Laita voideltuun uunivuokaan perunaviipaleet ja kasvilohkot sekä pinjan siemenet. Ripottele päälle oliiviöljyä, mustapippuria ja suolaa. Paista 20 minuuttia. Lisää joukkoon pestonokareita ja paista vielä kymmenisen minuuttia. Pinnalle ripottelin vielä lehtipersiljasilppua. Tarjoile välittömästi vaikkapa ranskankerman kera.


Kun kasvispaitos on uunissa, paista punakampelafileet sillä välin. Jauhoita ja mausta fileet suolalla ja pippurilla. Sitten keiritä munassa ja korppujauhoissa. Anna fileiden kuivua hetki. Paista sitten öljyssä pannulla.


Ruokajuomana kokeilin erittäin kuivaa kuohuviiniä Vicar's Choicea Uudesta-Seelannista, jossa on hyvin hedelmäinen ja kesäinen maku.


Jälkkäriksi tuplaespressoa ja Quadratinejä. Maukas ateria jälleen : )!

Ei kommentteja: