maanantai 21. marraskuuta 2011
Fusilli gratinati
Tänään löysin Taste Italiasta peruspastan, fusilli gratinatin, ohjeen ja hiukan sovelsin ohjetta jääkaapista löytyvien ainesten mukaan. Tein ruokaa reippaasti, jotta siitä riittäisi hyvin seuraavaan päiväänkin, jolloin ei jää aikaa kokkailuun.
Fusilli gratinati
500 g fusilli pastaa
80 g voita
300 g kalkkunaleikettä pilkottuna pieniksi palasiksi
1 pieni shalottisipuli
150 g Emmental-juustoraastetta
Béchamel-kastike
50 g voita
50 g vehnäjauhoja
500 ml täysmaitoa
muskottipähkinää
paprikajauhetta
Sulata voi ja lisää joukkoon jauhot. Sekoita koko ajan. Rasvajauhoseos saa ruskistua hivenen. Lisää joukkoon maito sekä mausteet. Anna jäähtyä hetken. Kastikkeen ehtii tehdä hyvin sillä välin, kun pasta kiehuu.
Keitä pasta ohjeen mukaan. Lisää joukkoon voi, kalkkuna, sipuli ja puolet juustoraasteesta sekä puolet Béchamel-kastikkeesta. Sekoita ainekset keskenään ja kaada voideltuun vuokaan. Lisää päällimmäiseksi loput Béchamel-kastikkeesta ja juustoraasteesta. Sitten 225-asteiseen uuniin vartiksi, jotta pinta saa hivenen väriä.
Perusmättöä, mutta hyvää sellaista : )!
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti