sunnuntai 20. marraskuuta 2011

Sitruunakanaa ja kasviksia


Poreista suunnistin keittiöön ja kokeilin jälleen uutta ohjetta Taste Italiasta - tällä kertaa vuorossa oli sitruunakanaa kasvisten kera.

Ruuanlaittojuomana oli Kir Royal - eli mustaherukkalikööriä ja shampanjaa. Not bad at all!


Sitruunakanaa

ohuita broilerin fileitä
oliiviöljyä
banaanishalottispuli silputtuna
2 valkosipulinkynttä murskattuna
suolaa ja mustapippuri myllystä
lasillinen kuivaa valkoviiniä
1/2 sitruunan mehu
tuoretta timjamia

Kuumensin paistinpannulla oliiviöljyä ja lisäsin joukkoon shalottiipulin ja valkosipulin. Lisäsin kanafileet ja ruskistin ne molemmilta puolilta. Sitten lisäsin pannulle sitruunamehun, viinin ja timjamin. Annoin kanafileiden kypsyä liemessä noin 20 minuuttia.


Tarjoilin sitruunakanafileet kasvispaistoksen kera. Hyväksi havaitussa kasvispaistoksessa oli jälleen kesäkurpitsaa, tomaattia ja mozzarellaa sekä basilikaa, ciabattapalasia, suolaa, pippuria, oliiviöljyä ja päällä parmesanraastetta. Paistos kypsyi uunissa puolisen tuntia sillä välin, kun kypsentelin kanafileitä. Erittäin hyvä ateriakokonaisuus jälleen!


Jälkkäriksi tein suklaakakun, jota nautiskelin kermavaahdon ja espresson kera. Nam!

Ei kommentteja: