maanantai 14. marraskuuta 2011

Torta salata con spinaci, pancetta e ricotta


Pinaatti-pekoni-ricotta-quiche eli torta salata con spinaci, pancetta e ricotta on jälleen yksi arkiherkku sarjassamme nopeat ja helpot. Tänään maanantaina siis tätä herkkua. Tein myös nakkikolmioita, jotka sopivat hyvin tämän herkun kanssa.

Torta salata con spinaci, pancetta e ricotta

500 g tuoretta pinaattia
250 g Ricotta-juustoa
3 munaa
100 g pekonia
oliivöljyä
suolaa ja mustapippuria myllystä

Pilkoin tuoreen pinaatin ja paistelin sitä öljyllä osissa, kunnes sain koko 500 gramman keon samalle pannulle. Kaadoin pinaatista kertyneen nesteen pois ja pilkoin paistetun pinaatin vielä pieniksi, kun se oli hieman jäähtynyt. Sitten vatkasin munat kulhossa ja kaadoin juuston ja pinaatin joukkoon. Maustoin suolalla ja pippurilla. Kaadoin seoksen voideltuun uunivuokaan. Pinnalle ripottelin paistettuja pekonipalasia. Paistoin quichea 25 minuuttia noin 200 asteessa.

Tämän herkun kanssa sopii raikas salaatti, hedelmät ja ciabatta tai nakkikolmiot.

Ei kommentteja: