lauantai 4. helmikuuta 2012
Kinkku-juustopiirakka
Iltapalaksi tein yhtenä iltana pitkästä aikaa kinkku-juustopiirakkaa, joka säilyy mukavasti jääkaapissa 2-3 päivää, joten kerralla ei tarvitse nautiskella koko piirakkaa. Mikrossa piirakkapala lämpiää vaivattomasti, ja se maistuu kuin vastapaistetulta. Raikas salaatti seuralaisena tasapainottaa ateriaa.
Kinkku-juustopiirakka
150 g voita tai margariinia
2,5 dl vehnäjauhoja
1 dl juustoraastetta (esim. Emmental tai Edam)
0,5 dl kylmää vettä
Nypi voi ja jauhot. Lisää joukkoon vesi ja juustoraaste. Levitä pohja voideltuun vuokaan ja paista 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Lisää sitten päälle täyte ja paista piirakkaa vielä 20 minuuttia.
Täyte
2,5 dl paksua ruokakermaa
1 rkl vehnäjauhoja
2 munaa
3 dl juustoraastetta
200 g kalkkunaleikettä tai kinkkua kuutioituina ja 2 rkl lehtipersiljaa silputtuna tai 200 g katkarapuja ja tilliä
Ripaus mustapippuria ja valkosipulijauhetta
Vatkaa ensin täytteen kerma, vehnäjauhot ja munat. Lisää sitten loput ainekset joukkoon. Kaada täyte puoliksi paistuneelle taikinapohjalle.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti