lauantai 4. helmikuuta 2012

Torta salata con cipolle, barbabietole e formaggio caprino


Kinkku-juustopiirakasta innostuneena kokeilin eräänä iltana viikolla hiukan soveltaen Taste Italian ohjetta punajuuri-vuohenjuustopiirakasta eli  Torta salata con cipolle, barbabietole e formaggio caprino. Kun kerroin etukäteen, mitä ajattelin tehdä, näin lähinnä tyrmistyneitä ilmeitä ja ruokaraatini kysyi, että kai meillä on sitten jotakin muutakin tarjolla. Mutta yllätys oli suuri, kun piirakka maistuikin kaikille : ). Eli ei muuta kuin piirakkaa tekemään.

Torta salata con cipolle, barbabietole e formaggio caprino

Piirakkapohja

150 g voita tai margariinia
2,5 dl vehnäjauhoja
1 dl juustoraastetta (esim. Emmental tai Edam)
0,5 dl kylmää vettä

Nypi voi ja jauhot. Lisää joukkoon vesi ja juustoraaste. Levitä pohja voideltuun vuokaan ja paista 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Lisää sitten päälle täyte ja paista piirakkaa vielä 15 minuuttia.

Täyte

3 punasipulia renkaina
oliiviöljyä
2 rkl hienoasokeria
2 isoa tai keskikokoista valmiiksi keitettyä punajuurta
200 g vuohenjuustoa

Keitä ensin punajuuret. Isoja punajuuria saa keittää jopa 1,5 tuntia, ennenkuin  ne pehmenevät. Välillä on hyvä lisätä vettä. Ne voi myös lohkoa, jolloin keittoaika lyhenee merkittävästi.

Paista punasipulirenkaita öljyssä sen verran, että ne pehmenevät ja lisää sitten sokeri. Pehmitä niitä vielä hetki ja nosta sitten pannu pois liedeltä. Lisää punasipulit puoliksi paistuneelle piirakkapohjalle. Leikkaa seuraavaksi punajuuret viipaleiksi punasipulien päälle. Murenna päällimmäiseksi vuohenjuusto. Ja sitten piirakka vielä uuniin vartiksi ennen tarjoilua.

Ei kommentteja: