lauantai 11. helmikuuta 2012
Runebergin torttuja makean nälkään
Viikolla tein pitkästä aikaa Runebergin torttuja, kun jälkikasvu totesi, etteivät ole maistaneet niitä kotona laisinkaan. No, se puute oli tietysti korjattava pikimmiten. Lisäksi ostin seuraavana päivänä kaupasta Fazerin Runebergin torttuja, mutta ruokaraatini mielestä omatekemät maistuivat paremmilta : ).
Runerbergin tortut noin 10-12 kpl
100 g voita tai margariinia
1 dl sokeria
1 muna
1/2 dl jauhettua mantelia
1/2 dl korppujauhoja
1 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 rkl kermaa
Koristeluun tuoreita vadelmia ja tomusokeria.
Nypin ensin voin ja sokerin, jonne lisäsin munan ja muut aineet. Sitten nostin taikinasta nokareet pieniin muffinssivuokiin. Paistoin niitä 200-210-asteisessa uunissa noin vartin. Kun ne olivat jäähtyneet, laitoin päälle raikasta vadelmahilloa ja tein tomusokerista valkoisen kauluksen ympärille. Eli noin 1/2 dl:sta tomusokeria ja 1/2 rkl:sta vettä tulee hyvä seos, josta voi koristella tortut.
Nämä tortut katosivat alta aika yksikön, ja toive uudesta satsista tuli samantein : ). Pieni varoitus kuitenkin on paikallaan - omasta mielestäni nämä ovat aivan liian makeita. Seuraavan kerran vähennän takinasta hiukan sokerimäärää.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti