![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiBDH8fIWB90YLEJ9pxxmGJ0bJhUF-XfU8Pw9PLM6w2sAoecFIAs7nwlAthPZy8_hikWissauu676RW_dDYfCIjqdkBIGF5__JAG8QxNnehFDCtn1LVD-UHpl1-JSQgtKAl1Q5pQrDry_tE/s320/ruishedelm%C3%A4salaatti2.jpg)
Helteet sen kuin jatkuvat ja mikäs siinä. Ruuanlaittoni on selkeästi painottunut salaatteihin ja grilliruokiin. Kunhan vaan kesäkiireiltä ehtisi niitä välillä päivittää tänne blogiinkin : ).
Tänään tein kesäistä ja hedelmäistä salaattia, joka on kevyt, mutta kuitenkin ruokaisa ja riittoisa vaihtoehto jopa kuudelle ruokailijalle.
Ensiksi laitoin laakean vuoan pohjalle pari isoa kourallista villirucolaa ja lisäksi jääsalaattia. Salaatin päälle laitoin tummia viinirypäleitä sekä viipaloin joukkoon kolme nektariinia. Sitten kuutioin ison palan Manchegoa (9 kk kypsytettyä). Päälle laitoin valkosipuli-oliviiöljyssä paahdetut ruisvuokaleipäkuutiot. Eli leikkasin kolmesta leipäsiivusta kuutioita, jotka paahdoin paistinpannulla. Leipäkuutioiden päälle lisäsin punasipulia ohuina siivuina ja cashew-pähkinöitä.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEijNM2iD9zv1tApMTJEP-kvkFDMQdWkEHpziBYLCFXRgFjXD05TmtVrTwrzS8v2sDqEJV38HYZCPAaZwwvTGGORZfYgFYWj_HdV1cSeeWJnZMn8Op6FRnL1HlR2wBKvurubkzUFV8LTvo09/s320/ruishedelm%C3%A4salaatti.jpg)
Salaatin päälle kaadoin kastikkeen, johon laitoin 3 rkl oliiviöljyä, 3 rkl vaaleata balsamiviinietikkaa, 1 rkl hunajaa sekä ripauksen Maldon-suolaa ja mustapippuria. Kastikkeen toki voi jättää myös erilliseen astiaan, ja laittaa siitä itse salaattiin sen verran kuin haluaa. Silloin tällöin on aina joku, joka ei satu pitämään balsamicosta, kuten meillä jälkikasvu hiukan protestoi balsamicon käyttöäni: "Miksi tuota ainetta pitää aina olla salaatissa?" De gustibus non est disputandum eli makuasioista ei sovi kiistellä : ).
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjuZDQomAZiGVs8XXI2weGQybSwXGSEiSpR12pU58UApQ0qnfCCt4KJJiWo1JnMPAdcGTnkzLuUwDuMCaShu0KfYUd3QjV0BCYMPv1hJG9qsyvj9dvyvXzN-CqaNT305pMNYjlJGh80tQA3/s320/ruishedelm%C3%A4salaatti3.jpg)
Tänään ruokaa tukevoitettiin grillimakkaroilla. Eetvartti, jonka lihapitoisuus on 80 prosenttia, on noussut tämän kesän grillimakkarasuosikiksi. Olen kokeillut jos jonkinlaista, mutta tässä tuntuu olevan kaikki kohdallaan, silloin kun grillimakkara ylipäätään maistuu. Itseltäni jäi tuo herkku tänään väliin, mutta onneksi muilla oli minunkin edestäni ruokahalua.
Ja sitten vaan herkuttelemaan!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti