Sillä välin ehti hyvin tehdä kastikkeen, johon tuli 3/4 dl oliiviöljyä, 3 rkl sitruunamehua, 1 rkl juoksevaa hunajaa sekä suolaa ja mustapippuria myllystä muutama kierros. Ainekset vaan sekaisin tasaiseksi kastikkeeksi, joka kaadetaan keitetyn pastan päälle. Pastan joukkoon lisätään myös aurinkokuivattuja tomaatteja ja punasipuli suikaloituina.
Sitten varsinaiseen tarjoilukulhoon suikaloin yhden jääsalaatin ja puolikkaan kurkun pieninä viipaleina. Näiden päälle kuutioin 200 g Manchego-juustoa (9 kk kypsytettyä) ja parin valmisbroilerin koipea paloiteltuna. Päälle kaadoin pastaseoksen. Koko komeuden päälle laitoin vielä rukolaa ison kourallisen ja retiisejä viipaleina.
Herkullinen salaatti oli nopea ja erittäin helppo valmistaa. Tein salaattia kerralla aika suuren määrän, joten siitä riittää mainiosti myös seuraavalle päivälle. Tarjosin salaatin valkosipulipatongin ja ciabatan kera. Ja hyvää oli! Tätä teen varmasti toistekin.
2 kommenttia:
Pitkästä aikaa luin blogiasi. Olet ehtinyt keräämään paljon hyviä reseptejä. Kiitos! Todennäköisesti lomallani tulen hyödyntämään niitä. Itseltäni sujuu paremmin leipominen kuin ruuanlaitto. Koko lomaa ei voi leivonnaisilla elää. ;-)
Anne
Kiitos : )! Ja oikein hyvää lomaa Sinulle!
Lähetä kommentti