tiistai 27. heinäkuuta 2010

Paljon eri pikkuherkkuja pöytään!

Päivä kului leppoisasti uimarannalla. Pakkasin kylmälaukkuun mukaan runsaasti juomia ja hedelmiä sekä riisipiirakoita, joilla pärjäsikin hyvin alkupäivän. Rannalla oli kiva napostella rypäleitä, nektariineja ja herneitä.

Kevyen lounaan jälkeen illalla olikin mukava kokkailla pöytään erilaisia pikkuherkkuja. Tein tomaatti-basilika-mozzarella-alkupaloja sekä kurkku-rucola-paahtopaistikääröjä, jotka maustoin soija-seesamiöljy-teriaky-kastikkeella sekä seesamin siemenillä.
Grillasimme maissin tähkiä ja kanafileitä, jotka olin marinoinut noin puolisen tuntia ennen paistoa.

Kanan kanssa kokeilin nektariini-hunajamelonisalsaa. Kuutioin 2 nektariinia ja puolikkaan hunajamelonin. Kuutioiden pälle kaadoin ruokalusikallisen hunajaa ja saman verran balsamicoa, ripottelin Maldon-suolaa ja pippuria hitusen sekä lisäsin joukkoon hienonnettua rakuunaa pari ruokalusikallista sekä oliiviöljyä ja sweet chili -kastiketta. Sekoitin ainekset keskenään ja herkut olivat valmiita.

Kanan kanssa oli vielä eilistä salsa verdeä tarjolla. Ruokajuomana tänään oli Lindauer-kuohuviiniä. Upea kokonaisuus!

Ei kommentteja: