Jouluherkkujen jälkeen suosikkiruokaani ovat kana ja salaatti eri muodoissaan. Tänään loppiaisena tein halloumisalaattia ja grillasin kanafileitä.
Jo aamusta laitoin halloumin kylmään veteen valmiina viipaleina, jotta siitä lähtee liika suolaisuus. Sitten juuri ennen grillausta laitoin juustoviipaleiden joukkoon solovalkosipulin murskattuna sekä oliiviöljyä.
Salaattia varten laitoin ison salaattilautasen pohjalle suuria keräsalaatin lehtiä, joiden päälle pilkoin pari kolme pientä nektariinin, puolikkaan hunajamelonin ja tummia rypäleitä sekä rucolaa. Näiden päälle paloittelin grillatun halloumin. Ja salaatti on valmis!
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhUu4Z4qxCMH3CNPJpYEgAoUBFuL7MH3G1_WM0iTJcMLWYF45PM-5tkg19Vfo2vD1NTzNvbNbP-Hw3vRo4_yVj5lL7sReEiqqce1posWbx7otBlCtKF5kkTWXhlyd3RCd3LN5cngkt4lZm1/s320/IMG_0121.JPG)
Salaatin kera oli tarjolla grillattuja kanafileitä, jotka olin marinoinut. Marinadiin tulee oliiviöljyä 3-4 rkl, sitruunamehua 0,5 dl, 1 rkl aprikoosihilloa, 2 rkl ruokosokeria, 2 rkl makeaa chilikastiketta, Maldon suolaa, mustapippuria ja solovalkosipuli murskattuna. Fileet voivat marinoitua puolisen tuntia ennen grillausta.
Ruokajuomana oli uusi kuohuviinituttavuus Atemporal Argentiinasta. Sanoisin, että maku on suorastaan ryhdikäs, mutta kuitenkin mukavan hedelmäinen.
Maukas ja kevyt ateria täydentyi espressolla ja lebkuchenilla. Lisää kahvin tuoksua lähdimme seuraavaksi etsimään Vanhasta Porvoosta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti