torstai 6. tammikuuta 2011

Meksikolaiset krepit


Loppiaisen aattoiltana nautiskelimme luistelusta kirpeässä pakkassäässä ja meksikolaisista krepeistä. En ollutkaan pitkään aikaan tehnyt krepejä. Pohdiskelinkin, että miksi ihmeessä, sillä sen verran maukkaita ne olivat : ). No, tämän kerran jälkeen asia korjaantuu ja niitä tehdään varmasti pian toistekin, sillä tämä ruoka on helppo ja kohtuullisen vaivaton valmistaa.

Ruokaa varten tarvitaan:

Taikina
2 munaa
5 dl maitoa
3 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
1 tl paprikajauhetta
voita tai margariinia paistamiseen

Täyte
500g paistijauhelihaa
tacomaustetta
noin 100 g mozzarellaraastetta

Tarjolle
1-2 prk creme fraichea
1/2 dl juustoraastetta

Tomaattia ja avokadoa tarjolle



Eli ensin vatkasin munat, 1,5 dl maitoa ja jauhot sekaisin. Sitten lisäsin loput maidosta, suolan ja paprikajauheen. Paistoin krepit kahdella pannulla ja annoin niiden hetken jäähtyä ennen täyttämistä.

Täytteeseen paistoin 500 g paistijauhelihaa, jonka maustoin vajaalla pussilla tacomaustetta. Paistetun jauhelihan jaoin ohukaisille ja käärin ne rullalle ja asetin rivistöön uunivuokaan. Sitten ripottelin pinnalle mozzarellaraastetta ja laitoin vuoan 225-asteiseen uuniin noin 10 minuutiksi.

Sillävälin sekoitin 0,5 dl juustoraastetta creme fraicheen ja pilkoin tomaatit. Kolme avokadoakin olin varannut, mutta tällä kertaa ne lentivät suoraan roskiin. Sen verran ronskin näköisiä olivat, mutta niiden puuttuminen ei ruokaa pilannut. Ruokajuomaksi sopii mainiosti vaikkapa Sol.



Ei kommentteja: