maanantai 17. tammikuuta 2011

Maccheroni gratinati


Viikko alkoi rempseästi puolentoista tunnin lumitöillä kello kuusi aamulla. Takki oli suoraan sanoen tyhjä moisen uurastuksen jälkeen, joten illalla piti tankata lisää energiaa runsaskuituisella pastalla. Tein Maccheroni gratinatia, jota tein reippaasti, että siitä riittäisi myös seuraavaan päivään tai sitten pakastimeen.

Tähän tarvitaan seuraavat ainekset:

15 g voita
300 g kalkkunaleikettä
500 g ruismakaronia
2,5 dl paksua ruokakermaa
200 g cheddaria raastettuna
100 g aurinkokuivattua tomaattituorejuustoa
1/4 tl muskottipähkinää
2 mozzarellapalloa kuutioituina
3 munan keltuaista
kourallinen helmitomaatteja viipaloituina
100 g Pecorino frescoa raastettuna
suolaa ja mustapippuria

Ensin laitoin uunin kuumenemaan 225 asteeseen. Sitten paistelin pannulla kalkkunaleikepalasia voissa hetken aikaa ja siirsin ne sivuun jäähtymään. Samaan aikaan keitin runsaskuituiset ruismakaronit. Valutin ne lävikössä ja kaadoin pastan sitten takaisin kattilaan odottamaan.


Kaadoin toiseen kattilaan kerman, cheddarin ja tuorejuuston ja sekoittelin niitä miedolla lämmöllä, kunnes juustot sulivat. Sitten otin kattilan pois levyltä ja kaadoin joukkoon mozzarellat, tomaatit, keltuaiset, muskottipähkinän ja puolet pecorinosta ja maustoin seoksen suolalla ja pippurilla.

Tämän jälkeen sekoitin seoksen pastan joukkoon ja kaadoin kaikki isoon voideltuun vuokaan. Pinnalle ripottelin vielä loput pecorinosta. Sitten paistoin pastaa 225-asteisessa uunissa vartin, kunnes paistos oli saanut väriä pintaan.


Tarjoilin pastan salaatin ja foccacian kera. Salaatissa oli tällä kertaa jääsalaattia, hunajamelonia, tummia rypäleitä sekä yksi nektariini pilkottuna.

Maukas arkiateria, joka maistui hyvin koko "raadille". Pastaruuissa tämä kokeilu pääsi parhaisiin pisteisiin eli tätä voi siis tehdä toistekin : ). 

Ei kommentteja: