Ladoin voideltuun uunivuokaan lomittain neljä isoa tomaattia ja yhden kesäkurpitsan viipaloituina. Lisäksi laitoin jälkikasvun toiveesta joukkoon muutamia viipaleita Tammelan lenkkimakkaraa. Seuraavalla kerralla korvaan Tammelan lenkin sienillä. Tähän yhtyi myös jalkikasvu : ). Maustoin kasvikset ja makkarat mustapippurilla, suolalla ja tuoreella oreganolla.
Sitten sekoitin kattilassa 2,5 dl paksua ruokakermaa, ruokalusikallisen vehnäjauhoja ja pussillisen eli noin 150 grammaa mozzarellaraastetta. Kuumensin kastiketta, kunnes juusto oli sulanut. Maustoin sen basilikasilpulla ja tuoreella valkosipulimurskalla (1 solovalkosipuli). Levitin seoksen vuokaan ja päälle vielä ripaus paprikajauhetta.
Paistoin gratiinia 200-asteisessa uunissa 20 minuuttia niin, että pinta oli saanut hiukan väriä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti