maanantai 11. lokakuuta 2010

Lohta hedelmäisen salaatin kera

Tänään piti päästä ruuanlaitossa helpolla, kun olo oli hitusen kuumeinen. Niinpä laitoin lohimedaljongit nopeasti marinadiin, johon laitoin 0,5 dl sitruunamehua, 3 rkl soijaa ja saman verran hunajaa sekä Maldon-suolaa ja pippuria myllystä. Sitten annoin kalojen maustua puolisen tuntia ennen grillausta.

Lohen kanssa tein sieviä mozzarella-basilika-tomaattipaloja. Eli mozzarellajuusto leikataan viipaleiksi ja viipaleiden päälle laitetaan basilikan lehti kokonaisena ja sen päälle kirsikkatomaatin puolikas. 

Lisäksi tein hedelmäisen salaatin, johon tuli villirucolaa ja tammenlehtisalaattia sekä yksi nektariini, viinirypäleitä ja kirsikkatomaatteja.

Kokonaisuus oli kivan kevyt, joka olisi kesällä toiminut hyvin. Nyt tosin kuului kommenttia, etteikö tällä kertaa ollutkaan mukana mitään lämmintä lisuketta, kuten esimerkiksi riisiä. No, sitähän olisi voinut keittää, mutta hyvin pärjättiin näinkin : ). Näin syksyn tullen tuntuu, ettei salaatti pelkästään riitä, vaan mukaan pitää saada tuhdimpaa tavaraa.

No, jälkiruoka hiukan kompensoi muutoin kevyttä ateriaa.

Ei kommentteja: