torstai 21. lokakuuta 2010

Syksyn kasvisherkkuja kesäkurpitsasta - Zucchini ripieni


Zucchini ripieni eli juustotäytteiset kesäkurpitsat ovat ihanan maukas lisä esimerkiksi kanan kanssa tai pikkunälkään ihan sellaisenaan. Tätä varten tarvitaan neljä keskikokoista kesäkurpitsaa, jotka halkaistaan puoliksi pitkittäissuunnassa. Sisus koverretaan pois lusikalla tai veitsellä, jotta saadaan täyte mahtumaan mukaan. 


Täytteeseen sekoitetaan keskenään 200 g vaaleaa, tuoretta leipää kuutioituina, noin 80 g kalkkunaleikettä, 2 munaa, 80 g Parmesan-raastetta sekä ripaus mustapippuria. Jos täyte tuntuu liian kuivalta, siihen voi lisätä vielä yhden munan. Tai jos se on liian vetinen, lisää leipäkuutioita.
Sitten täyte jaetaan tasan kesäkurpitsapuolikkaille. Lusikalla tai sormin - miten vaan helpoimmin sujuu : ). Laita puolikkaat öljyttyyn uunin kestävään vuokaan ja paista niitä 180-asteisessa uunissa 20-25 minuuttia.

Tarjolle kesäkurpitsoiden kanssa voi laittaa kanaa ja salaattia. Ja lasillinen kuohuviiniä sopii tähän mainiosti. 

Ei kommentteja: