"Rapea röstiperuna on helppo perunaherkku. Rösti onnistuu aina." Näin luki eräässä vanhan NAM!-lehden jutussa. Ei muuta kuin kokeilemaan. Valitsin Sveitsinröstiohjeen. Eli ensin keitin lähes kypsiksi 6 perunaa, jotka raastoin karkeaksi raasteeksi.
Sitten leikkasin 100 g pekonia ohuiksi suikaleiksi, jotka laitoin kylmään pannuun. Ja vasta sitten laitoin levyn päälle. Kääntelin ja paistelin suikaleita, kunnes rasva alkoi sulaa. Sitten lisäsin yhden sipulin silputtuna pekonin joukkoon ruskistumaan.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiZRI2eT5_2RWNb-F2GogKqRbo8YKxctORpVj615sNjthY9XiHdP8kujBkehavioUrr_qIQ6MY7Pc5NXgwz6W4Zj4qsuVLcx2_34RF15j4xkj4yx3WQrM96m3ByEhTq9wGF55EAZLgU2hmz/s1600/r%C3%B6stiperunat.jpg)
Tämän jälkeen lisäsin perunaraasteen pannulle ja ruskistin hieman. Lisäsin joukkoon hieman ruokakermaa. Tämän jälkeen helppous katsosi, kun seoksesta piti muotoilla tasaisia pihvejä. Käytännössä oli pakko ottaa seos pannulta ja muotoilla pihvit käsin ensin, ja vasta sitten paistaa ne öljyssä molemmin puolin. Hyviä niistä tuli kaikesta huolimatta, joten ei jutun teksti onnistumisesta ihan väärin ollut, jos ei ulkonäköä arvostella : ).
Röstiperunoiden seuraksi laitoin tarjolle ranskan kermaa sekä tomaattia, paistettuja sieniä ja miniparsaa. Maukas ateria kokonaisuudessaan.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti