![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh-HF50kGWYp-Mxtfxd2JzHhpBheglnYH27cVwD51U_QJdJDZIxjwhoJB4208LZzNNF8ClUx3phXYrlr0nrrtw1NxXJ1kxXMnawe6rX1DuhrkTLmis_MtMyGAjJG5W62RO0iajU6GWFXhMw/s1600/omenahyve.jpg)
Pitkästä aikaa tein kauraomenahyvettä, joka on makea jälkiruoka, joka ei yksinkertaisesti voi mennä pieleen kokemattomaltakaan kokilta. Syksyllä kotimaisista omenista saa montaa erilaista herkkua, vaikka parhamillaan ne taitavat olla sellaisinaan.
Eli ensin laitoin voideltuun vuokaan viisi isoa, hapahkoa omenaa lohkoina. Omenat voi kuoria, jos haluaa. Omenalohkojen päälle ripottelin kevyesti kanelia ja sokeria.
Omenien päälle tulee kaurahiutaleseos. Eli sulatin kattilassa noin 75 g voita ja joukkoon laitoin 0,5 dl sokeria ja 2 dl kaurahiutaleita. Sitten sekoitin ainekset keskenään ja levitin seoksen tasaiseksi omenoiden päälle vuokaan.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhf_AlN5-ZLaKO2OEyUs8NuzHt38j-AjHSi_p9P5MHjvl6hNPN5phz9m58aflBlLhjt7cy3cbwTzP-3_cS7K8B6MW6V6Qo9Ao_61dJMLPBZ1YuXZ25ur_mAQVvvjIIIntW0_7hsYh406Uyv/s1600/tee.jpg)
Paistoin omenahyvettä 200-asteisessa uunissa puolisen tuntia. Helppo ja makoisa jälkkäri nopeasti! Se kannattaa tarjoilla lämpimänä esimerkiksi vaniljajäätelön, vaniljakiisselin tai kermavaahdon kera. Tällä kertaa nautin hyveen jäätelön ja kuuman teen kanssa. Namia!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti