Viime viikolla innostuin taas kokeilemaan pizzaa uusimman Taste Italian -lehden herkullisten kuvien innoittamana. Ensin perustaikinan kimppuun. Taikina oli mielestäni varsin haastava kokemus, mutta lopputulos oli kuitenkin ihan syötävää : ).
Taikinaa varten tarvitaan 50 ml lämmintä vettä, 15 g tuorehiivaa, 250 g vehnäjauhoja, 1/2 tl merisuolaa, 50 ml oliiviöljyä sekä mannasuurimoita. Minusta nämä ovat hieman oudot mittasuhteet - tosin ohjeessa oli maininta, että öljyä saatetaan tarvita lisää.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEglaX5BIADYbk8OK5IsuXV2ptp9d1Wu6Be6ngl6oOWDlW9tkRlnOseJFzfwSHNRJM_Ps8NzNoAjZFWP6i1aH1R08jvMMHOWTUwjkASf11d8EZU0snwVY_tX39tmDUcCT8IRpu-1FPcbXqMt/s1600/pizza1.jpg)
Sekoitin hiivan osaan lämmintä vettä ja sekoitin sen. Kaadoin kulhoon jauhot ja suolan. Niiden keskelle kaadoin öljyn, hiivavesiliuoksen sekä loput vedet taikinaa sekoittaessa. Laitoin joukkoon myös vähän mannasuurimoita. Sitten jätin taikinan öljyttyyn kulhoon kohoamaan 1,5 tunniksi.
Kun taikina oli kohonnut, tein siitä kaksi isoa, ohutta pizzalevyä uunipellille, jonka esikuumensin uunissa. Taikinan päälle laitoin ohuen kerroksen tomaattipyreetä, kourallisen silputtua basilikaa, kirsikkatomaatin puolikkaita, herkkusieniviipaleita ja mozzarellaviipaleita. Päälle ripottelin tuoreita oreganon lehtiä silputtuna, valkosipulimurskaa, suolaa, pippuria sekä päälle vielä mozzarellaraastetta noin 150 grammaa.
Sitten vaan koko komeus 250-asteiseen uuniin noin 20 minuutiksi ja nauttimaan : ). Ei huono!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti