lauantai 12. kesäkuuta 2010

Cavatappi con prosciutto di Parma, piselli e pomodori seccati

Tänään lauantaina kokeilin uutta pastaohjetta. Nimi oli komea ja pitkä -  Cavatappi con prosciutto di Parma, piselli e pomodori seccati.

Onneksi sen valmistaminen oli huomattavasti yksinkertaisempaa kuin nimen kirjoittaminen tähän blogiin : ).

Ensin kuumensin 2 rkl oliiviöljyä pannussa ja lisäsin joukkoon yhden yksikyntisen valkosipulin pieneksi silputtuna. Paistoin valkosipulia öljyssä kevyesti ja sitten leikkasin kaksi siivua leipää kuutioiksi ja lisäsin ne joukkoon. Paistelin niitä, kunnes leipä oli mukavan rapeaa.

Sitten lisäsin joukkoon 6-7 aurinkokuivattua tomaattia pieninä palasina. Ja otin pannun pois levyltä ja annoin niiden odotella pastan kypsymistä.

Sitten keitin spiraalimuotoista pastaa - noin 250 grammaa riittää normaalisti neljälle. Itse keitin pastaa tuplana, jotta siitä jää myös toiseen kertaan. Pastan kun voi aina pakastaa. Näin saa herkkua myös kiireisenä arki-iltana.

Viimeiseksi kuumensin 2,5 dl paksua ruokakermaa, jonne sekoitin 50 g Parmesan-juustoa raastettuna. Sekoitin kermaseoksen keitetyn pastan joukkoon. Sitten lisäsin pastan joukkoon pienen kourallisen basilikaa silputtuna ja 4 siivua Parman kinkkua silputtuna. Lopuksi kaadoin leipäkuutiot ja tomaatin pastan päälle. Loppusilauksena ripottelin vielä tuoretta basilikaa päälle.

Pastaa piristi tuore patonki ja salaatti, jossa oli kesäisesti mansikoita, kirsikkatomaatteja ja tummia rypäleitä puolitettuina.


Ei kommentteja: