Eli ensin tein kalkkunan sisäfileisiin syvähköjä poikittaisia viiltoja pintaan ja sivelin kalkkunat sitten valkuaisella. Viiltoihin ja kalkkunan pintaan painelin yrittiseosta, jossa oli 40 g silpputtua lehtipersiljaa, ruokalusikallinen kapriksia, yksi iso yksikyntinen valkosipuli murskattuna, puolen sitruunan mehu ja ruokalusikallinen oliiviöljyä. Päälle ripottelin suolaa ja mustapippuria kevyesti.
Laitoin palaset jääkaappiin pariksi tunniksi marinoitumaan. Sitten paistoin niitä molemmin puolin pannulla reilut viitisen minuuttia ja sitten loppukypsensin ne 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Kun ne olivat kypsiä leikkasin ne viiltokohdista ja asettelin salaattipedille.
Lisukkeeksi tein uuniperunasalaattia. Eli siihen tulee perunalohkoja suolalla, mustapippurilla ja oliiviöljyllä maustettuna. Niitä kypsensin uunissa noin 40 minuuttia. Kypsät perunalohkot kaadoin astiaan, jossa oli marinoitumassa punasipulisuikaleet. Marinadiin tuli yksi murskattu yksikyntinen valkosipuli, 1 rkl sokeria, 1 rkl vaaleaa balsamiviinietikkaa ja 1/2 tl suolaa.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgVAe5ctyddCiCnwSUYN-6yI-f3k1-SGbCCxswoRQkObIQsM_NzBZ_RMRE6MbLl5w7IAVt7d9iQqCe-vrh2xzdxThBdpGD8hbiHEcWyRpEuruQ1tvyMFbckaXiuKJxH-4_LA0n-6Cu1KWzW/s320/0613sacher.jpg)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti