lauantai 5. kesäkuuta 2010

Insalate della primavera

Viikolla kokeilin ruokaisaa salaattia nimeltä Insalate della primavera - tietysti jatkaen Italia-teemaa. Ja mikä ettei, sillä jotenkin nämä Italian maut vaan uppoavat makuhermoon ja jäävät kutkuttamaan, että aina pitää kokeilla jotain uutta.

Eli ensin keitin uusia perunoita reilut puoli kiloa ja kun ne olivat pehmentyneet, annoin niiden jäähtyä hetkisen.

Sillä välin keitin viitisen minuuttia kotimaista vihreää parsaa noin 200 grammaa ja annoin hiukan jäähtyä, ennen kuin pilkoin ne noin 2 cm pituisiksi paloiksi. Parsan tilalla voi käyttää papuja, jos niistä tykkää enemmän. Ja lisäksi keitin 4 kananmunaa kymmenen minuuttia. 

Sitten asettelin laakeaan tarjoiluastiaan ruukulliset lehtisalaattia ja Lollo Russoa. Päälle puolitin 200 g luumutomaatteja, parsapalaset, perunalohkot ja munat lohkottuina. Koristelin salaatin kevätsipulisilpulla. Koko komeuden päälle kaadoin yksinkertaisen kastikkeen, jossa oli 6 rkl oliiviöljyä, 2 rkl balsamicoa suolalla ja pippurilla maustettuna. Maukas ja kevyt kasvisateria, jonka sai vaivattomasti tehtyä.

Ja lasillinen kylmää kuohuviiniä kruunaa aterian arkenakin : )!

Ei kommentteja: