tiistai 15. kesäkuuta 2010

Panzanella - kevyt kesäruoka

Tänään tein pitkästä aikaa panzanellaa, joka on nopea ja maukas kanapastasalaatti arkeen. Ja kun tekee kerralla mojovan annoksen, niin siitä saa vielä seuraavana päivänäkin hyvän aterian.

Eli ensin marinoin kolme kalkkunan sisäfilettä - broilerikin käy mainiosti - valkosipuliyrttimarinadissa. Sitten laitoin kalkkunapalat paistopussiin, jonne kaadoin noin 1/2 dl oliiviöljyä sekä saman verran sitruunamehua, tujauksen balsamicoa ja soijakastiketta sekä pari rkl juoksevaa hunajaa. Lopuksi sirottelin päälle suolaa ja pippuria sekä valkosipulia. Sitten vaan paistopussi 200-asteiseen uuniin 40 minuutiksi.

Sillä välin leikkasin yhden ison punasipulin siivuiksi ja laitoin isoon kulhoon. Lisäsin joukkoon purkillisen vihreitä oliiveja, pari rasiallista puolitettuja helmitomaatteja ja ruukullisen basilikan lehtiä silputtuna. Sitten leikkasin pari siivua oliivileivästä ja kuutioin ne. Paistoin kuutioita oliiviöljyssä pannulla valkosipulimurskan kanssa ja kaadoin rapeat kuutiot kulhoon.

Sitten keitin pastan joukkoon. Putkipasta sopii hyvin. Itse laitoin tänään gnoccheja, kun putkipastaa olikin jäljellä enää pieni kourallinen.

Lihan kypsyttyä kuutioin ne ja lisäsin kulhoon. Kaikki ainekset iloisesti sekaisin vaan ja päälle vielä loraus oliiviöljyä ja balsamicoa. Ja panzanella on valmis. Vaikka seassa oli leipäkuutioita, maistuu myös tuoreleipä salaatin kanssa hyvin. Sitä voi dippailla oliiviöljyyn ja balsamicoon. Yksinkertaista, mutta herkullista : )!
 

Ei kommentteja: