![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhAbib4X1BqfPPhQ7lpn3u0EVJkG-c_N27AMF4Jy3tWW5xfc7HnkcFrfy910abW_VifgrrV9aN8mk0SXaKKYykl_sIGcQoUvfrAuc1_k8KS2v8pOGS7DSZm89sHiQ480F1bo_TwViFSvScj/s320/frittata.jpg)
Tänään pääsin jälleen herkuttelemaan vihreällä parsalla. Kokeilin uutta parsamunakasohjetta italialaiseen tyyliin eli Frittata dell'asparagoa. Se näytti erittäin helpolta, vaikka ohjeessa tosin hiukan varoiteltiin seuraavin sanoin:
This has the potential to be messy, but it will cook through and is not as impossible as it may seem. Lupaavaa : ). Mutta haasteita aina olla pitää.
Valmistusajaksi oli ennakoitu 25 minuuttia eli 10 minuuttia valmisteluun ja 15 minuuttia paistamiseen. Tuo pitikin hyvin paikkansa. Mutta sitten ohjeeseen.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiVEYn0xo2dP1JRqZ6V0kIe3nsdFrV43irzkvD1GXzE7lTdDtAGXhfIsBvXGaameoRt_Cij1MocA6NMk0G9k14RS5bj8SQg7NRBjoRFAqOkM2vQ1erEvYNXas1QR8BaTRO-Tb6kiZgTh7dJ/s320/frittataannos.jpg)
Ensin keitin viitisen minuuttia noin 600 grammaa vihreitä parsatankoja. Sitten huuhtelin ne kylmällä vedellä ja paloittelin noin 3 sentin pituisiksi paloiksi. Sitten sekoitin kulhossa 8 munaa, joiden joukkoon lisäsin parsat ja 80 grammaa raastettua Parmesania. Maustoin seoksen suolalla ja pippurilla. Peugeotin myllypariskunta on ollut kovassa käytössä ja toiminut erittäin hyvin : ).
Kuumensin paistinpannulla oliiviöljyä ja kaadoin seoksen pannulle ja paistelin pikkuhiljaa. Jotta seoksesta tulisi tasainen munakaskakku, sitä ei voi kääntää lainkaan paiston aikana. Siihen voi tehdä viiltoja päälle, jotta raakaosa valuisi pohjalle ja irrotella sitä reunoista. Sitten vaan kansi viideksi minuutiksi pälle ja näin koko komeus valmistuu tuossa tuokiossa. Jos päällimmäinen osa ei meinaa kypysä, pannun voi laittaa grillivastuksen alle hetkeksi ja munakas on valmis - siis ideaalitapauksessa.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhf5IWcPp1Zgx__fP4RuLHV4cXwxOeqvsf3Tsac3ZA-ho4xOEfGtSFa-uaGmBm1GMKlDUa6IAgFAJDlGU4DVpsTnWaiE72vLUIjQYdkojVORjMgslb6rARN9EURf2Fz20DuWkbFkNF9pwi9/s320/frittatatp%C3%B6yt%C3%A4.jpg)
Viillot päällä eivät auttaneet, eikä reunoista irrottelu. Grillivastusta en kokeillut. Parsapalat sen kuin kelluivat raa'assa munakasseoksessa. Pohja alkoi olla kauniin ruskea ja mukavan kiinteä, niinpä käänsin munakkaan kuitenkin viidessä erässä. Olihan munakas saatava kypsäksi. Se siitä tasaisen kauniista lopputuloksesta. Onneksi kääntö ei vaikuta millään tavalla ruuan makuun : ).
Tarjoilin munakkaan luumutomaattilohkojen, parmankinkkusiivujen sekä rapeakuorisen Campaillou-leivän kera. Kelpo iltaruoka kaikesta huolimatta!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti