Eli tarvitaan:
2 pientä kesäkurpitsaa ja 2 pientä munakoisoa; itse käytin vain kesäkurpitsaa
1 tl suolaa
50 g vehnäjauhoja
3 munaa vatkattuna
160 g leipää murustettuna (esim. tehosekoittimessa); korppujauhokin käy hätätilanteessa : )
60 ml oliiviöljyä
Leikkasin kesäkurpitsat sentin paksuisiksi viipaleiksi pitkittäissuunnassa. Laitoin viipaleet leivinpaperille vierekkäin ja ripottelin päälle suolaa. Annoin niiden kostua puolisen tuntia. Sitten kuivasin ne talouspaperilla.
Sillä välin otin esiin kolme syväreunaista lautasta, joihin yhteen laitoin vehnäjauhoja, toiseen vatkatut munat ja kolmanteen laitoin leivänmurut. Kierittelin kesäkurpitsaviipaleet jauhoissa, munassa ja leivänmuruissa ja paistoin ne pannulla öljyssä molemmin puolin noin 4-5 minuuttia per puoli. Öljyä sai lisäillä tiuhaan, jotta sain pintaan kauniin kultaisen värin. Rapeat kesäkurpitsat olivat maukkaita, mutta eivät vieneet voittoa suosikeistani Zucchini ripieneistä : ).
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti